Wedstrijdploeg

Sample image

Wedstrijdploeg

Momenteel heeft de Alphense Reddingsbrigade geen wedstrijdploeg. Soms is het mogelijk om bij een andere brigade met een wedstrijdploeg mee te zwemmen als je dat zou willen, terwijl je lid ben van de vereniging in Alphen aan den Rijn, vandaar dat we de informatie op deze site laten staan.

Bij wedstrijden zwemmend redden, zwem je in een ploeg van 4 personen die allemaal een deel van het onderdeel zwemmen. Tijdens de wedstrijden combineer je snelheid met reddingstechnieken.

Enkele onderdelen die worden gezwommen bij zwemmend redden zijn:

  • Reddingswisselslag estafette: hierbij zwemt elke persoon iets anders namelijk de 1e zwemmer doet borstcrawl, de 2e zwemt rugslag met stokje, de 3e zwemmer vervoert nummer 2 en de 4e zwemmer zwemt vrije slag met zwemvliezen.
  • Torpedoboei estafette: Bij deze estafette zwemt de 1e zwemmer borstcrawl, de 2e vrije slag met zwemvliezen, de 3e zwemmer vrije slag met een torpedoboei en de 4e zwemmer vervoert zwemmer 3 met de torpedoboei met zwemvliezen.
  • Duik estafette: Iedere zwemmer zwemt een baan onderwater en zwemt borstcrawl terug.
  • Wisselslag estafette: Zwemmer 1 zwemt op de rug met een stokje, nummer 2 zwemt vrije slag, de 3e zwemmer zwemt schoolslag en de 4e zwemt vrije slag met zwemvliezen.
  • Popduiken: Aan de andere kant van het zwembad ligt een pop onderwater. Met de hele ploeg zwem je naar de pop toe en nummer 1 duikt de pop op. In de familiekopgreep zwem je met z'n allen terug.
  • Pop vervoeren: Om de beurt vervoer je de pop, die gevuld is met water, naar de overkant en geef je hem aan de volgende die moet zwemmen. Je vervoert de pop in de okselgreep, kopgreep of in de ILSE-greep.
  • Lijnredding: Met een tuigje om allebei je armen moet je zo snel mogelijk naar de overkant zwemmen en een stokje pakken. Door de ander op de kant word je terug getrokken. Zodra je weer terug bent, pakt de volgende het tuigje van je over en dit gaat net zo lang door tot iedereen een keer getrokken en gezwommen heeft.


ILSE wedstrijden

ILSE staat voor Individual Lifesaving Europe, bij deze wedstrijden zwem je individueel en combineer je snelheid met reddingstechnieken. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er verschillende onderdelen.
Marathon bij een marathon is het de bedoeling dat je in 5, 10, 15 of 20 minuten (afhankelijk van de wedstrijd) zoveel mogelijk banen zwemt.

Daarna gaat een ploeglid van jou het water in, hij/zij gaat ook zoveel mogelijk banen zwemmen. Vervolgens wissel je net zo lang met je ploegleden totdat de tijd om is. Een ploeg bestaat meestal uit 6 personen.

 

Wil je meer weten over de wedstrijdploeg stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.