kledingeisen zwemmend redden

Tijdens elke les dienen de kinderen de kleding aan te hebben. De kleding en schoenen dienen schoon en in goede staat te zijn.

Kledingeisen Reddingsbrigade brevetten: 

  • junior redder 1 t/m 4 
  • zwemmend redder 1 t/m 4
  • life Saver 1 t/m 3

 Kledingeisen 

  1. Badkleding
  2. T-shirt of blouse met lange mouwen
  3. Lange broek tot op de enkel (spijkerbroek) 
  4. Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, vaak vervaardigd uit een soort nylon)
  5. linnen schoenen (gymschoenen) 
  • NIET TOEGESTAAN ZIJN: turnschoenen, ballet schoenen, duiklaarsjes, surfschoen met zool, surf sokken

 kleding goed examen

 

kleding fout examen

Bril

Het gebruik van een "bril" is op geen enkel examenonderdeel toegestaan. Onder een bril wordt hier verstaan een bescherming van de ogen tegen direct contact met het zwemwater, zoals chloorbrilletjes, duikbrillen, etc. Normale brillen plus of min dioptrie zijn toegestaan. Chloorbrilletjes en of duikbrillen zijn alleen toegestaan op basis van medische indicatie en een toegekend schriftelijk dispensatieverzoek (zie artikel 1.5 van het ER) en zijn geheel voor eigen risico.

Sieraden
Het gebruik van sieraden zoals horloges, ketting, oorbellen of piercings is tijdens het diploma en of brevetzwemmen NIET toegestaan. Alleen piercings welke niet verwijderd kunnen worden (geen oorbellen, deze vallen onder sieraden en moeten worden verwijderd) dienen dusdanig te worden afgeplakt dat men zich er niet aan kan verwonden. Overigens ligt het risico van een eventuele verwonding bij wie dan ook, te allen tijde bij de gebruiker welke de piercing(s) draagt. In zwembaden worden soms armbandjes verstrekt waaraan de sleutel van een lockerkast/opbergkast voor waardevolle spullen is bevestigd. Het gebruik is alleen toegestaan als men zich er NIET aan kan verwonden. Scherpe delen dienen eveneens te worden afgeplakt. Ook hier ligt het risico te allen tijde bij de gebruiker.