Assistent-Instructeur & Instructeur zwemmend redden

Na het behalen van de diploma's in het zwemmend redden bestaat er de mogelijkheid opgeleid te worden tot assistent-instructeur of instructeur. Dit zijn opleidingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de deelnemende kandidaten.

Met het diploma voor assistent-instructeur ben je bevoegd les te geven in het elementair zwemmen (aanleren van de zwemslagen) en de lagere diploma's van het zwemmend redden. 

Met het diploma voor instructeur ben je bevoegd de lagere diploma’s te examineren en zelfstandig les te geven bij de hogere diploma’s van Reddingsbrigade Nederland (RN) met de bijbehorende theorie te geven. De instructeur is bevoegd om een assistent instructeurs op te leiden en om de geleerde theorie op een creatieve manier in de praktijk te laten zien in de lessen. Daarnaast kan een instructeur het bestuur assisteren op organisatorisch en technisch gebied. 

Wil je meer weten, of heb je interesse om als (assistent) trainer aan de slag te gaan, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.