Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind ziek/afmelden voor zwemles?

Dit kan je doen door een mail te sturen naar communicatie@alphensereddingsbrigade.nl. Vanuit daar zal de afmelding doorgegeven worden aan de desbetreffende trainer.

Hoe groot is een zwemgroep?

Een groep voor A start vaak met ongeveer 8 kinderen. Daarna stromen de kinderen door op hun eigen tempo. Zo kan het dus ook dat een groep groter of kleiner wordt. We streven er echter wel naar om de kinderen zo veel mogelijk in dezelfde groep te houden, zodat vriendschappen/veilig gevoel niet verbroken worden.

Heeft mijn kind een drijfpakje nodig?

Voor onze lessen is het aanschaffen van een drijfpak niet nodig. De vereniging geeft eenmalig een shirt met naam, een nieuw shirt kan via de hoofdinstructeur besteld worden.

Vanaf welk diploma mag ik op zondag komen zwemmen?

Iedereen is welkom op zondag. Heeft je kind alleen een kikker diploma, dan vragen we je om met je kind mee te gaan het water in. Eventueel een broer of zus, ouder dan 12 jaar mag ook.

Hoe vaak is er afzwemmen?

De afzwem momenten hangen af van de hoeveelheid kandidaten die daar al aantoe is. Daarom is het ver van te voren lastig te zeggen wanneer zo’n moment plaats gaat vinden. We streven ernaar om 2 a 3 keer per jaar een afzwem moment in te plannen.

Zodra de datum bekend is zal dit gecommuniceerd worden via de nieuwsbrief en vanuit de Technische Commissie.

Mag ik als ouder kijken tijdens de les?

Als het de eerste keer is dat je kind komt zwemmen mag je mee het zwembad in, om te kijken vanaf de rand van het bad. De lessen erna willen wij je verzoeken om boven op de tribune te gaan zitten. Zo heb je goed zicht op je zwemmende kind, maar is de kans dat kinderen afgeleid worden het kleinst en leren zij beter zelfstandig zwemmen.

Hoe kan het dat jullie goedkoper zijn in ABC-kosten dan andere verenigen?

Onze lessen worden gegeven door vrijwilligers, er is dus geen verrekening met een loon wat betaald zou moeten worden. Hierdoor kunnen wij de kosten lager houden zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit en aandacht.
Wij hebben dezelfde NPZ-licentie als andere aanbieders van het ABC-zwemmen.

Wat is de wachttijd tot mijn kind kan beginnen?

Wachttijd is lastig in te schatten omdat we een kleine vereniging zijn en het dus sterk afhankelijk is van de voortgang van de kinderen.
Deze is nu naar schatting 2 jaar.*

*Let op: dit is een schattig, dit kan afwijken. Zowel langer als korter.

Ik kom bij een andere vereniging vandaan, kan ik zo instromen?

Ja, in overleg is dit zeker mogelijk. Voor elke zij-instromer zal er eerst overleg plaats vinden met de Technische Commissie. Zij gaan dan kijken waar jij/jouw kind het beste past qua niveau/leeftijd/groep.

Je kan je aanmelden via het formulier. Deze komt terecht bij de Technische Commissie en zullen je aanmelding verder afhandelen.

Hoe vaak is er examen?

Voor zwemmend redden staat er jaarlijks één examen moment ingepland. Vaak is deze al rond het begin van het seizoen bekend, deze is dan ook terug te vinden in onze agenda. Ook via de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden.

Hoeveel lessen zijn er nodig voor behalen tot het A-diploma?

Naar algemene cijfers gekeken verwachten wij dat je kind binnen 2 a 2,5 jaar zijn of haar A-diploma behaald zal hebben. In de praktijk zal dit voor het ene kind sneller gaan dan van een ander, dit is een richtlijn.

De eisen zijn strenger geworden dan dat zij vroeger waren, daarom moeten wij ook meer lestijd inplannen. Zo kunnen wij jouw kind alle aandacht geven om een mooi resultaat te bereiken met hem of haar.

Wat zijn de kledingeisen voor ABC?

Alle kledingeisen kan je hier terugvinden.
Belangrijk: zorg dat dit op orde is vóór het examen, het kan zijn dat er geen examen gedaan mag worden als de kleding niet op orde is. Vraag het bij twijfel aan de desbetreffende trainer.

Wat zijn de kledingeisen voor zwemmend redden?

Alle kledingeisen kan je hier terugvinden.
Belangrijk: zorg dat dit op orde is vóór het examen, het kan zijn dat er geen examen gedaan mag worden als de kleding niet op orde is. Vraag het bij twijfel aan de desbetreffende trainer.

Hoe ontvang ik facturen?

Al onze facturen lopen via Membro. Membro voldoet volledig aan de wettelijk gestelde eisen met betrekking tot de wet AVG. 
In Membro kan een ouder en/of lid account aangemaakt worden. Hier is er de mogelijkheid om de facturen in te zien en eventueel ook te betalen.

Hoe zo’n account aangemaakt moet worden vind je hier.

Mocht je toch een factuur missen, heb je een factuur dubbel ontvangen of heb je er een andere vraag over? Stuur dan een mailtje naar jeroen@alphensereddingsbrigade.nl.

Ik heb een vraag, bij wie kan ik terecht?

Bij vragen kan je contact met ons opnemen via het contact formulier.
Vragen stellen kan ook eventueel ook via Facebook.

Bij beide komt je vraag terecht bij de Communicatie Commissie, zij zullen je vraag beantwoorden of je vraag doorspelen naar degene die daar beter op kan antwoorden of daarover gaat.

Wat zijn de lestijden?

Lestijden
Woensdag 1e uur: 18.00 – 18.45 (Badje 1-3/ABC/Junior Redder 1-2)
Woensdag 2e uur: 18.45 – 19.30 (Badje 1-3/Junior Redder 3-4/Zwemmend Redder 1-4)
Woensdag 3e uur: 19.40 – 20.30 (Lifesaver 1-3/Lifeguard 1-3/Vrijzwemmen voor trainers)
Zondagzwemmen: 11.00 – 12.00 (Vrijzwemmen of training op aanvraag)

Waar trainen jullie?

Leslocatie: Zwembad Aquarijn
Adres: Cantharel 10, 2403 RA Alphen aan den Rijn

Wat zijn de kosten?

Het overzicht van de kosten vind je hier.

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden voor ABC?

In principe zit er geen leeftijd aan het inschrijven vast. Wij raden wel aan je kind zo vroeg mogelijk op te geven voor zwemdiploma A. Dit met reden dat de wachtlijst langer kan zijn dan van te voren gedacht.

Hoe kan ik een proefles voor mijzelf/mijn kind aanvragen?

Elke leeftijd is welkom, voor zowel ABC als alles erboven. Eerst een keer komen kijken is geen enkel probleem, maar laat het ons even van te voren weten door het formulier in te vullen. Vergeet niet om ‘proefles’ te selecteren. Je aanmelding komt dan bij de Technische Commissie terecht, zij zullen verder contact met je opnemen.

Hoe kan ik mij/mijn kind aanmelden?

Via deze pagina kan je jezelf of je kind inschrijven bij de Alphense Reddingsbrigade. Dit gaat via de Technische Commissie, zij krijgen de aanmelding binnen en zullen die verder verwerken.

Hoe kan ik mij/mijn kind uitschrijven?

Het lidmaatschap van de Alphense Reddingsbrigade kan per kalendermaand worden opgezegd. Opzeggingen kunnen uitsluitend schriftelijk ingediend worden via dit formulier. De opzegging komt aan bij onze secretaris, hij zal de opzegging verwerken en bericht geven zodra dit gelukt is.

Zonder schriftelijke opzegging wordt het lidmaatschap voortgezet.