Zwemmend Redden

Aanmelden

Na het elementair zwemmen (ABC) kan je bij ons verder trainen voor reddingszwemmen. Wanneer je wilt beginnen met reddingszwemmen moet je al wel kunnen zwemmen maar een A, B, of C diploma is gewenst, niet verplicht.  

Bij het reddingszwemmen leer je in eerste instantie om te voorkomen dat je in de problemen raakt en om jezelf te kunnen redden (Junior Redder 1-4). Daarna leer je om op een veilige manier anderen te kunnen redden uit benarde situaties, (Zwemmend Redder 1-4). Bij de Lifesavers (1-3) leer je om in groepsverband te werken en samen, ook met andere hulpdiensten, verschillende problemen op te lossen. 

Alle diploma eisen vind je hier:
Junior Redder 1-4: RBN eisen JR1-JR4 2016-2020
Zwemmend Redder 1-4: RBN eisen ZR1-ZR4 2016-2020
Lifesaver 1-3: RBN eisen LS1-LS3 2016-2020

Dit doen we niet alleen door te zwemmen in het zwembad. Sommige dingen leer je namelijk beter in de praktijk. Hiervoor kan je meedraaien in het bewaken van evenementen in en rond Alphen aan den Rijn en regelmatig organiseren we buitenlessen om het geleerde ook buiten toe te passen, waarbij je ook nog eens rekening moet houden met de invloed van de elementen. 

Bij onze diploma-lijn Zwemmend Redden volgen we de lijn van Reddingsbrigade Nederland.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs op een van onze woensdagavonden, fijn als je dit van te voren laat weten door het invullen van het aanmeldformulier. Deze vind je door te klikken op de oranje knop bovenaan. We nemen zo snel mogelijk contact me je op. Natuurlijk kom je niet alleen kijken maar zwem je ook met een van onze groepen mee. Want kijken is leuk, maar meedoen is natuurlijk veel leuker. Na de proefles bespreken we met je (ouders) wat je wil en in welke groep je het beste kan instromen.