Als Lifeguard is het belangrijk om, naast te weten hoe je iemand moet redden, ook te weten hoe je EHBO moet verlenen. Om die reden bieden wij EHBO-opleidingen en herhalingen aan. Op die manier zijn onze Lifeguards goed getraind als zij ingezet worden bij evenementen voor het houden van toezicht op de waterveiligheid. Daarnaast is het vanaf Lifesaver 2 verplicht om een geldig EHBO-diploma te hebben om examen te mogen doen.

LET OP! In basis worden de EHBO-opleidingen alleen gegeven aan leden van de Alphense Reddingsbrigade!
Voor vragen neem contact op met ehbo@alphensereddingsbrigade.nl.

Basis opleiding uitgebreide EHBO
Vanuit de Alphense Reddingsbrigade wordt er een blended* versie van de EHBO-opleiding aangeboden.
Dit betekent dat de opleiding bestaat uit:
– een startavond
– 16 uur zelfstudie door middel van een E-module
– 3 praktijkavonden

De startavond en de praktijkavonden worden aangeboden op de dinsdag avond van 19.00 tot 21.00, de zelfstudie moet afgerond zijn voorafgaand aan de praktijkavonden, maar is zelf vrij in te plannen. Het is verplicht alle vier de data aanwezig te zijn. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Kosten aan deelname van de EHBO opleiding bedragen €100,-**

Herhaling uitgebreide EHBO
Na het behalen van je EHBO dien je deze elke twee jaar te herhalen. Om aan de eisen van de herhaling te voldoen dien je elk jaar een herhaling BLS (reanimatie) en een herhaling dag te volgen. De herhalingen EHBO worden gegeven op de zaterdagen. Je kan zelf intekenen, in Membro, op welke zaterdag jij aanwezig bent bij de herhaling.
Afmelden voor lessen waarvoor je bent ingeschreven kan tot twee weken van te voren. Daarna worden de kosten voor de lessen (€30,- voor de herhaling en €100,- voor de opleiding) in rekening gebracht.

Kosten aan de EHBO herhaling zijn €30,-** per jaar.

*Blended betekend zowel online via E-module en fysieke tijdens praktijk avonden.
** Wijzigingen voorbehouden, voor aanvang van de opleiding wordt het dan geldende tarief gecommuniceerd.