Naast de Lifesaving diploma’s ( Junior Redder, Zwemmend Redder en Lifesaver) leidt de Alphense Reddingsbrigade internationaal gecertificeerd Lifeguards op volgens de Lifeguarding diplomalijn van Reddingsbrigade Nederland. Deze Lifeguard opleidingen staan gelijk aan een beroepserkend MBO-opleiding.
Het grootste verschil met Lifesaving is dat je je nu meer gaat focussen op de taken die erbij komen kijken als je daadwerkelijk toezicht gaat houden.

Je legt dan ook maar een klein gedeelte van je examen in het water af, verder ‘spaar’ je als het ware de rest van je diploma bij elkaar door een prestatiedossier in te leveren. Dit prestatiedossier bestaat uit verschillende Proeve van Bekwaamheid (PvB) die je dient af te ronden. Deze PvB’s zorgen ervoor dat je op een scala vaardigheden getoetst wordt, door deze te leren en/of uit te breiden werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en kan je steeds beter de taken vervullen die horen bij een Junior Lifeguard, Lifeguard of Senior Lifeguard.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Kom dan eens langs op een van onze woensdagavonden, dit kan je doen door je aan te melden via het formulier voor een proefles. Dan nemen we zo snel mogelijk contact me je op. Natuurlijk kom je niet alleen kijken maar zwem je ook met een van onze groepen mee. Want kijken is leuk maar meedoen is natuurlijk veel leuker. Na de proefles bespreken we met je wat je wil en in welke groep je het beste kan instromen.

Vraag snel een proefles aan!