Zwemmend Redder (circa 9–12 jaar) is de tweede stap in de Lifesaving lijn.
Deze lijn bestaat uit 4 te behalen diploma’s: Zwemmend Redder 1, Zwemmend Redder 2, Zwemmend Redder 3, Zwemmend Redder 4.

Hoe je zelfredzaam moet zijn weet je al, maar hoe ga je een ander in nood helpen? Dat kan uiteraard met hulp- en reddingsmiddelen vanaf de kant (droge redding), zoals je al geleerd hebt. Maar soms is zal je toch écht het water in moeten, of lig je al in het water en moet je te hulp schieten. Met deze diploma’s leer je hoe je een drenkeling benaderd en hoe je moet handelen. Samenwerking staat hierbij centraal, denk bijvoorbeeld aan: het zoeken van een drenkeling in onbekend water, de veiligheid waarborgen van zowel de redder als drenkeling tijdens een redding en hoe je moet handelen tijdens een ongeval.

Zodra je alle diploma’s van dit gedeelte behaald hebt, ben je officieel Zwemmend Redder!

Kledingeisen:
– Badkleding
– T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
– Lange broek (spijkerbroek tot over de enkels, lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)

Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.

De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.

Het gebruik van normale brillen plus of min dioptrie zijn toegestaan. Brillen om de ogen te beschermen tegen direct contact met het zwemwater, zoals duikbrillen zijn op geen enkel examenonderdeel toegestaan (met uitzondering van de onderdelen waar wordt gesproken over geblindeerde bril (tempered glass)). Duikbrillen (tempered glass), waarbij klaren mogelijk is, zijn alleen toegestaan op basis van medische indicatie en een toegekend schriftelijk dispensatie en zijn geheel voor eigen risico.

NIET TOEGESTAAN ZIJN: turnschoenen, balletschoenen, duiklaarsjes, surfschoenen met zool of surfsokken

Vraag snel een proefles aan!