Zwem-ABC

Aanmelden

De Alphense Reddingsbrigade is door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) erkent als gekwalificeerd opleider voor het officiële zwem ABC. Bij de Alphense Reddingsbrigade zwemmen we in kleine groepjes en starten we met watervrij maken. Wanneer je je vrij door het water durft te bewegen ga je oefenen voor je eerste diploma. Dat doen we via een aantal tussendiploma’s om techniek en conditie op pijl te krijgen en te houden. Deze tussendiploma’s geven een goed beeld van hoe ver jouw kind is en waar hij of zij nog aan moet werken om uiteindelijk op te kunnen gaan voor het diploma. Voor elk diploma gelden weer andere kledingeisen, de kledingeisen voor ABC vind je hier.

De beste leeftijd voor een kind om te starten met zwemmen is rond het 5e jaar. Vanwege het hoge aantal aanmeldingen is er voor het starten met het zwem ABC een wachtlijst. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin de door jou ingevulde gegevens. Is je kind aan de beurt dan ontvang je een uitnodiging om te komen proefzwemmen. 

Alle eisen voor tussendiploma’s vind je hier:
Schildpad: Eisen toets Schildpad
Inktvis: Eisen toets Inktvis
Vis: Eisen toets Vis
Zeepaard: Eisen toets Zeepaard
Kikker: Eisen toets Kikker

Alle eisen voor de diploma’s vind je hier:
Diploma A: Eisen diploma A
Diploma B: Eisen diploma B
Diploma C: Eisen diploma C

Binnen de Alphense Reddingsbrigade is de Technische Commissie verantwoordelijk voor het beheer van de wachtlijst en het instromen van nieuwe leden, wil je contact met de Technische Commissie, stuur dan een mail naar: tc@alphensereddingsbrigade.nl