Bij ons kan je verschillende opleidingen volgen, de meeste leden beginnen bij het elementair zwemmen (zwem-abc). Hier leer je om ‘watervrij’ te worden, jezelf comfortabel te voelen in en onder water en begin je met de basis van je zwemslagen.

Na het zwem-abc kan je bij ons verder trainen voor reddingszwemmen. Wanneer je wil beginnen met reddingszwemmen moet je al wel kunnen zwemmen maar een A, B, of C diploma is gewenst, niet verplicht. Bij het reddingszwemmen leer je in eerste instantie om te voorkomen dat je in de problemen raakt en om jezelf te kunnen redden ( Junior Redder 1-4). Daarna leer je om op een veilige manier anderen te kunnen redden uit benarde situaties ( Zwemmend Redder 1-4). Bij de  Lifesavers (1-3) leer je om in groepsverband te werken en samen, ook met andere hulpdiensten, verschillende problemen op te lossen.

Na het behalen van deze diploma’s kan je nog verder groeien tot Lifeguard ( Junior Lifeguard, Lifeguard, Senior Lifeguard) of (assistent)trainer.

Voor sommige diploma’s heb je ook een geldig EHBO diploma nodig, zowel basis cursussen en herhalingen worden gegeven binnen de brigade.

Vraag snel een proefles aan!