Algemeen

Het lidmaatschap van de Alphense Reddingsbrigade kan per kalendermaand worden opgezegd. Opzeggingen kunnen uitsluitend schriftelijk ingediend worden via dit formulier.
De opzegging komt aan bij onze secretaris, hij zal de opzegging verwerken en bericht geven zodra dit gelukt is.

Zonder schriftelijke opzegging wordt het lidmaatschap voortgezet.

Het overzicht van de kosten vind je hier.

Het adres van onze les locatie  Zwembad Aquarijn is Cantharel 10, 2403 RA Alphen aan den Rijn

Zwemtijden woensdag
1e uur – 18.00 – 18.45: Badje 1 t/m 3, A, B, C, Junior Redder 1 en 2
2e uur – 18.45 – 19.30: Badje 1 t/m 3, Junior Redder 3 en 4, Zwemmend Redder 1 t/m 4
3e uur – 19.40 – 20.30: Lifesaver 1 t/m 3, Junior Lifeguard en overige diploma’s

Zwemtijd zondag
11.00 – 12.00: Vrijzwemmen en training op aanvraag

Bij vragen kan je contact met ons opnemen via het contact formulier. Vragen stellen kan ook eventueel ook via Facebook.
Bij beide komt je vraag terecht bij de Communicatie Commissie, zij zullen je vraag beantwoorden of je vraag doorspelen naar degene die daar beter op kan antwoorden of daarover gaat.

Ja elke trainer die les geeft, heeft een goedgekeurde VOG (verklaring omtrent gedrag).

Al onze facturen lopen via Membro. Membro voldoet volledig aan de wettelijk gestelde eisen met betrekking tot de wet AVG.

In Membro kan een ouder en/of lid account aangemaakt worden. Hier is er de mogelijkheid om de facturen in te zien en eventueel ook te betalen.

Mocht je toch een factuur missen, heb je een factuur dubbel ontvangen of heb je er een andere vraag over? Stuur dan een mailtje naar penningmeester@alphensereddingsbrigade.nl.

Ja, in overleg is dit zeker mogelijk. Voor elke zij-instromer zal er eerst overleg plaats vinden met de Technische Commissie. Zij gaan dan kijken waar jij/jouw kind het beste past qua niveau/leeftijd/groep.

Je kan je aanmelden via het formulier. Deze komt terecht bij de Technische Commissie en zullen je aanmelding verder afhandelen.

Iedereen is welkom op zondag. Heeft je kind alleen een kikker diploma, dan vragen we je om met je kind mee te gaan het water in. Eventueel een broer of zus, ouder dan 12 jaar mag ook.

Zwem-ABC

In principe zit er geen leeftijd aan het inschrijven vast. Wij raden wel aan je kind zo vroeg mogelijk op te geven voor zwemdiploma A.

Dit met reden dat de wachtlijst langer kan zijn dan van te voren gedacht.

Alle kledingeisen kan je hier terugvinden.
Belangrijk: zorg dat dit op orde is vóór het examen, het kan zijn dat er geen examen gedaan mag worden als de kleding niet op orde is. Vraag het bij twijfel aan de desbetreffende trainer

Naar algemene cijfers gekeken verwachten wij dat je kind binnen 2 a 2,5 jaar zijn of haar A-diploma behaald zal hebben. In de praktijk zal dit voor het ene kind sneller gaan dan van een ander, dit is een richtlijn.

De eisen zijn strenger geworden dan dat zij vroeger waren, daarom moeten wij ook meer lestijd inplannen. Zo kunnen wij jouw kind alle aandacht geven om een mooi resultaat te bereiken met hem of haar.

Voor onze lessen is het aanschaffen van een drijfpak niet nodig. De vereniging geeft eenmalig een shirt met naam, een nieuw shirt kan via de hoofdinstructeur besteld worden.

De afzwem momenten hangen af van de hoeveelheid kandidaten die daar al aan toe is. Daarom is het ver van te voren lastig te zeggen wanneer zo'n moment plaats gaat vinden.

We streven ernaar om 2 a 3 keer per jaar een afzwem moment in te plannen. Zodra de datum bekend is zal dit gecommuniceerd worden via de nieuwsbrief en vanuit de Technische Commissie.

Als het de eerste keer is dat je kind komt zwemmen mag je mee het zwembad in, om te kijken vanaf de rand van het bad. De lessen erna willen wij je verzoeken om boven op de tribune te gaan zitten.

Zo heb je goed zicht op je zwemmende kind, maar is de kans dat kinderen afgeleid worden het kleinst en leren zij beter zelfstandig zwemmen.

Wachttijd is lastig in te schatten omdat we een kleine vereniging zijn en het dus sterk afhankelijk is van de voortgang van de kinderen.

Deze is nu naar schatting 2 jaar.*

*Let op: dit is een schattig, dit kan afwijken. Zowel langer als korter.

Een groep voor A start vaak met ongeveer 8 kinderen. Daarna stromen de kinderen door op hun eigen tempo. Zo kan het dus ook dat een groep groter of kleiner wordt.

We streven er echter wel naar om de kinderen zo veel mogelijk in dezelfde groep te houden, zodat vriendschappen/veilig gevoel niet verbroken worden.

Onze lessen worden gegeven door vrijwilligers, er is dus geen verrekening met een loon wat betaald zou moeten worden. Hierdoor kunnen wij de kosten lager houden zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit en aandacht.

Wij hebben dezelfde NPZ-licentie als andere aanbieders van het ABC-zwemmen.

Zwemmend Redden

Alle kledingeisen kan je terugvinden op de bij behorende pagina.

Belangrijk: zorg dat dit op orde is vóór het examen, het kan zijn dat er geen examen gedaan mag worden als de kleding niet op orde is. Vraag het bij twijfel aan de desbetreffende trainer

Voor zwemmend redden staat er jaarlijks één examen moment ingepland. Vaak is deze al rond het begin van het seizoen bekend, deze is dan ook terug te vinden in onze agenda. Ook via de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via het contactformulier!