Algemeen

Hoe kan ik een proefles voor mijzelf/mijn kind aanvragen?

Elke leeftijd is welkom, voor zowel ABC als alles erboven. Eerst een keer komen kijken is geen enkel probleem, maar laat het ons even van te voren weten door het formulier in te vullen. Vergeet niet om ‘proefles’ te selecteren. Je aanmelding komt dan bij de Technische Commissie terecht, zij zullen verder contact met je opnemen.
Let op: voor ABC kom je eerst op de wachtlijst (hiervoor kan je je opgeven via hetzelfde formulier) en zal je pas opgeroepen worden als je aan de beurt bent.

Mag ik kijken vanaf de tribune tijdens de zwemles?

Binnen Aquarijn zijn wij op de woensdag niet de enige huurder. Soms zijn de zalen boven ook verhuurd. Dit zijn dezelfde zalen die toegang bieden tot de tribunes. Voor ons als brigade (en ouders/verzorgers van leden) die graag vanaf de tribune mee kijken betekent dit, dat deze alleen toegankelijk is via lege zalen. Indien een zaal dus door anderen gebruikt wordt vragen wij dit te respecteren en niet door deze zalen naar de tribune te lopen.

Onze examen momenten worden met de thermen2 (de verhuurder) gedeeld zodat er hiermee rekening gehouden kan worden door de zaal niet te verhuren. Hierin wordt echter geen garantie afgegeven.

Ik wil mij/mijn kind afmelden/ziekmelden, hoe doe ik dat?

Het is natuurlijk vervelend als je niet kan komen trainen, maar het kan gebeuren. Wel krijgen we het graag te horen als je er een keer niet kan zijn.
Ziekmelden of afmelden voor je zwemles mag via Membro, dit gaat via je Membro/ouderaccount. Zodra je je afmelding bevestigd hebt, ziet de trainer dat zodra de aanwezigheid gecontroleerd wordt aan de badrand. Ook is er een handleiding om je op weg te helpen.

Ik heb een proefles gehad en wil mij/mijn kind inschrijven, hoe doe ik dat?

Na je proefles hopen wij uiteraard dat je het naar je zin hebt gehad. Je hebt ook een gesprekje gehad met de trainer die je les heeft gegeven en de hoofdtrainer (te herkennen aan een rood reddingsbrigade shirt), om te kijken in welke groep jij het beste past qua klik, leeftijd en vaardigheden.
Hierna zal de Technische Commissie contact met je opnemen via de mail. Daarin staat dan een link naar de aanmeldprocedure, zodra dit ingevuld is ben je lid bij ons.

Waar trainen jullie?

Het adres van onze les locatie  Zwembad Aquarijn is Cantharel 10, 2403 RA Alphen aan den Rijn.

Wat zijn de lestijden?

Zwemtijden woensdag
1e uur – 18.00 – 18.45: Badje 1 t/m 3, A, B, C, Junior Redder 1 en 2
2e uur – 18.45 – 19.30: Badje 1 t/m 3, Junior Redder 3 en 4, Zwemmend Redder 1 t/m 4
3e uur – 19.30 – 20.15: Lifesaver 1 t/m 3, Junior Lifeguard en overige diploma’s
Vrije tijd – 20.15 – 20.30: iedereen die in het zwembad is

Zwemtijd zondag
11.00 – 12.00: Vrijzwemmen en training op aanvraag

Ik heb een vraag, bij wie kan ik terecht?

Bij vragen kan je contact met ons opnemen via het contactformulier. Vragen stellen kan ook eventueel ook via Facebook of Instagram.
Bij beide komt je vraag terecht bij de Communicatie Commissie, zij zullen je vraag beantwoorden of je vraag doorspelen naar degene die daar beter op kan antwoorden.

Hebben alle trainers een VOG?

Ja elke trainer die les geeft, heeft een goedgekeurde VOG (verklaring omtrent gedrag).

Hoe ontvang ik facturen?

Al onze facturen lopen via Membro. Membro voldoet volledig aan de wettelijk gestelde eisen met betrekking tot de wet AVG.
In Membro kan een ouder en/of lid account aangemaakt worden. Hier is er de mogelijkheid om de facturen in te zien en eventueel ook te betalen.

Mocht je toch een factuur missen, heb je een factuur dubbel ontvangen of heb je er een andere vraag over? Stuur dan een mailtje naar penningmeester@alphensereddingsbrigade.nl.

Wat zijn de kosten?

Het overzicht van de kosten vind je op deze pagina.

Ik kom bij een andere vereniging vandaan, kan ik zo instromen?

Ja, in overleg is dit zeker mogelijk. Voor elke zij-instromer zal er eerst overleg plaats vinden met de Technische Commissie. Zij gaan dan kijken waar jij/jouw kind het beste past qua niveau/leeftijd/groep.

Je kan je aanmelden via het formulier. Deze komt terecht bij de Technische Commissie en zullen je aanmelding verder afhandelen.

Vanaf welk diploma mag ik op zondag komen zwemmen?

Op zondag tussen 11.00 en 12.00 uur kan je extra komen oefenen met je kind. Dit is vanaf badje 3 e als de instructeur toestemming geeft. We hebben namelijk alleen diep water. Het kind moet dan ook begeleid worden door 1 ouder die zelf meezwemt. Boven de 12 jaar en met minimaal A diploma is begeleiding niet noodzakelijk.

We willen graag wat meer inzicht krijgen in het gebruik van dit uur. Daarom vragen wij alle zwemmers zich even te melden bij Joyce of Lise voordat zij het water induiken. Alvast bedankt.

Ik wil mij/mijn kind uitschrijven, hoe doe ik dat?

Opzeggen
Het lidmaatschap kan alleen per ingaan van een nieuw kwartaal worden opgezegd.

Opzeggingen kunnen uitsluitend schriftelijk ingediend worden bij de secretaris via Membro (Membro ->Info&Foto -> Lid uitschrijven) of via een mail naar secretaris@alphensereddingsbrigade.nl. Vermeld in de mail de volgende gegevens:
– naam van lid wat uitgeschreven wordt
– het registratienummer (te vinden op facturen)
– optioneel de naam van ouder/verzorger
– het e-mailadres wat bij ons bekend is
– per wanneer je op wil zeggen
– eventueel waarom je opzegt (dit ter feedback voor ons als vereniging)
Zonder deze informatie kunnen wij je uitschrijving administratief niet goed verwerken. Daarom adviseren wij je uitschrijving via Membro te doen, zodat je automatisch alle nodige info hebt doorgegeven😉
Deze dienen ten minste veertien dagen alvorens de daadwerkelijke datum van opzegging ingediend te zijn.

Zonder schriftelijke opzegging wordt het lidmaatschap voortgezet. 

Zwem-ABC

Hoe lang is de wachttijd?

Wachttijd is lastig in te schatten omdat we een kleine vereniging zijn en het dus sterk afhankelijk is van de voortgang van de kinderen. Ook merken we dat sommige kinderen al (te) jong worden ingeschreven en dus soms moeten wachten tot ze oud genoeg zijn. Op dit moment is de wachttijd voor het eerste uur (18.00 – 18.45) ongeveer 2 jaar*. Het tweede uur (18.45 – 19.30) wordt door veel ouders als te laat ervaren. Hierdoor is de wachttijd voor dit uur nu ongeveer een jaar*.

Op het moment dat jouw kind aan de beurt en oud genoeg is voor één van beide groepen, overleggen we met jou of je wil starten.

De wachtlijst is echt voor het 1e badje. Als je denkt dat jouw kind, door zwemles elders, in een hoger niveau kan starten vragen wij je contact met ons op te nemen. De (on)mogelijkheden voor zij-instroom variëren van moment tot moment

*Let op: dit is een schatting, dit kan afwijken. Zowel langer als korter.

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden voor ABC?

In principe zit er geen leeftijd aan het inschrijven vast. Wij raden wel aan je kind zo vroeg mogelijk op te geven voor zwemdiploma A.

Dit met reden dat de wachtlijst langer kan zijn dan van te voren gedacht.

Wat zijn de kledingeisen voor ABC?

Alle kledingeisen kan je hier terugvinden.
Belangrijk: zorg dat dit op orde is vóór het examen, het kan zijn dat er geen examen gedaan mag worden als de kleding niet op orde is. Vraag het bij twijfel aan de desbetreffende trainer

Hoeveel lessen zijn er nodig voor behalen tot het A-diploma?

De eisen zijn strenger geworden dan dat zij vroeger waren, daarom moeten wij ook meer lestijd inplannen. Zo kunnen wij jouw kind alle aandacht geven om een mooi resultaat te bereiken met hem of haar.
Naar algemene cijfers gekeken verwachten wij dat je kind binnen 2 a 2,5 jaar zijn of haar A-diploma behaald zal hebben. In de praktijk zal dit voor het ene kind sneller gaan dan van een ander, dit is een richtlijn.

Heeft mijn kind een drijfpakje nodig?

Voor onze lessen is het aanschaffen van een drijfpak niet nodig. De vereniging geeft eenmalig een shirt met naam, een nieuw shirt kan via de hoofdinstructeur besteld worden.

Hoe vaak is er afzwemmen?

De afzwem momenten hangen af van de hoeveelheid kandidaten die daar al aan toe is. Daarom is het ver van te voren lastig te zeggen wanneer zo’n moment plaats gaat vinden.

We streven ernaar om 2 a 3 keer per jaar een afzwem moment in te plannen. Zodra de datum bekend is zal dit gecommuniceerd worden via de nieuwsbrief en vanuit de Technische Commissie.

Mag ik als ouder meekijken tijdens de les?

Als het de eerste keer is dat je kind komt zwemmen mag je mee het zwembad in, om te kijken vanaf de rand van het bad. De lessen erna willen wij je verzoeken om boven op de tribune te gaan zitten.

Zo heb je goed zicht op je zwemmende kind, maar is de kans dat kinderen afgeleid worden het kleinst en leren zij beter zelfstandig zwemmen.

Hoe groot is een zwemgroep?

Een groep voor A start vaak met ongeveer 8 kinderen. Daarna stromen de kinderen door op hun eigen tempo. Zo kan het dus ook dat een groep groter of kleiner wordt. We streven er echter wel naar om de kinderen zo veel mogelijk in dezelfde groep te houden, zodat vriendschappen/veilig gevoel niet verbroken worden.

Hoe kan het dat jullie goedkoper zijn in ABC-kosten dan andere verenigen?

Onze lessen worden gegeven door vrijwilligers, er is dus geen verrekening met een loon wat betaald zou moeten worden. Hierdoor kunnen wij de kosten lager houden zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit en aandacht.

Wij hebben dezelfde NPZ-licentie als andere aanbieders van het ABC-zwemmen.

Lifesaving – Lifeguarding

Wat zijn de kledingeisen?

De kledingeisen vind je op de bijbehorende pagina van het diploma:
Junior Redder vind je hier.
Zwemmend Redder vind je hier.
Lifesaver vind je hier.
Belangrijk: zorg dat dit op orde is vóór het examen, het kan zijn dat er geen examen gedaan mag worden als de kleding niet op orde is. Vraag het bij twijfel aan de desbetreffende trainer.

Voor Lifeguarding zijn er geen specifieke kledingeisen meer.

Hoe vaak is er examen?

Voor zwemmend redden staat er jaarlijks één examen moment ingepland. Vaak is deze al rond het begin van het seizoen bekend, deze is dan ook terug te vinden in onze agenda. Ook via de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden. 

Mag ik als ouder meekijken tijdens de les?

Als het de eerste keer is dat je kind komt zwemmen mag je mee het zwembad in, om te kijken vanaf de rand van het bad. De lessen erna willen wij je verzoeken om boven op de tribune te gaan zitten.

Zo heb je goed zicht op je zwemmende kind, maar is de kans dat kinderen afgeleid worden het kleinst en leren zij beter zelfstandig zwemmen.

Is er een wachtlijst voor de Lifesaving/Lifeguarding diploma’s?

Nee hiervoor is geen wachtlijst, vaak kan je na een proefles zo instromen in een groep.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via het contactformulier!