Zodra je aan de slag gaat met de Livesaving lijn van de Reddingsbrigade begin je (meestal) bij Junior Redder (circa 6–9 jaar).
Deze lijn bestaat uit 4 te behalen diploma’s: Junior Redder 1, Junior Redder 2, Junior Redder 3 en Junior Redder 4.

Bij Junior Redder bouw je voort op wat je bij je ABC geleerd hebt. Je gaat voornamelijk aan de slag met je zelfredzaamheid, vrij worden van nog eventuele watervrees en het verbeteren van de bekende zwemtechnieken. Ook ga je leren hoe je om kan gaan met bijzondere situaties in het water. Hierbij wordt ook kennis gemaakt met de hulp- en reddingsmiddelen die gangbaar zijn binnen de Reddingsbrigade. We leren je hoe deze gebruikte worden, de vaardigheden daarbij komen kijken en hoe je hiermee een droge redding (vanaf de kant/zonder zelf het water in te hoeven) uit kan voeren.

Zodra je alle diploma’s van dit gedeelte behaald hebt, ben je officieel Junior Redder!

Kledingeisen:
– Badkleding
– T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
– Lange broek (spijkerbroek tot over de enkels, lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
– Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)
– Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken. (het advies vanuit de brigade is gewassen oude gympen)

Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.

De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.

Het gebruik van normale brillen plus of min dioptrie zijn toegestaan. Brillen om de ogen te beschermen tegen direct contact met het zwemwater, zoals duikbrillen zijn op geen enkel examenonderdeel toegestaan (met uitzondering van de onderdelen waar wordt gesproken over geblindeerde bril (tempered glass)). Duikbrillen (tempered glass), waarbij klaren mogelijk is, zijn alleen toegestaan op basis van medische indicatie en een toegekend schriftelijk dispensatie en zijn geheel voor eigen risico.

NIET TOEGESTAAN ZIJN: turnschoenen, balletschoenen, duiklaarsjes, surfschoenen met zool of surfsokken

Vraag snel een proefles aan!