Wanneer je start met de Lifeguard opleiding begin je met Junior Lifeguard (minimale leeftijd van 15 jaar), ook hier is een geldig EHBO verplicht.
Deze opleiding bestaat uit verschillende onderdelen: toezicht houden, verlenen van hulp bij een incident, verrichten van postwerk en een deel zwemmen.

Als Junior Lifeguard in spe wordt je de basis van het reddingswerk aangeleerd. Je leert hoe je toezicht houdt op recreanten bij bijvoorbeeld de Zegerplas maar ook tijdens evenementen. Daarnaast leer je meer over het uitvoeren van een redding en hoe je alles wat je hebt geleerd toepast. Je gaat aan de slag met al het materiaal dat we gebruiken en maakt kennis met de voer- en vaartuigen, ook leg je de basis omtrent het postwerk.

Door deel te nemen aan de (bewakings)activiteiten, kan je je prestatiedossier vormen. Dit dossier is, naast een klein gedeelte in het zwembad, deel van je examen en vul je met verschillende Proeve van Bekwaamheid (PvB). Junior Lifeguard is opgesplitst twee varianten: Junior Lifeguard Open Water en Junior Lifeguard Beach.

Wanneer je Junior Lifeguard Open Water of Junior Lifeguard Beach hebt afgerond mag je jezelf Junior Lifeguard noemen!
Het is hiervoor dus niet verplicht om ze alle twee te halen, maar wel een mooie kans om jezelf te ontwikkelen en om te groeien.

Vraag snel een proefles aan!